Alžir osuđuje teroristički napad u Zlitenu (Libija), navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova

8. januar 2016. Vesti Saopštenja
Alžir najenergičnije osuđuje teroristički napad na jedinice libijske nacionalne policije, koji je počinjen prošlog četvrtka, u mestu Zliten i u kome je više destina ljudi ubijeno ili ranjeno.
Ovaj napad potvrđuje bezbednosni iskorak koji u nedostatku pravih i predstavničkih institucija preti toj zemlji, dovodeći je u situaciju sve većeg haosa od koga samo terorizam ima koristi.
U tom smislu, Alžir ponovo hitno poziva sve Libijce da prevaziđu međusobne razlike i da na prvo mesto stave najviše interese njihove zemlje tako što će se u potpunosti pridržavati političkog sporazuma ili se priključiti ukoliko to do sada nisu učinili, političkom procesu koji vode Ujedinjene nacije u cilju povratka konačnog mira, bezbednosti i stabilnosti u Libiju.
Alžir podseća na hitnu i neodložnu potrebu za uspostavljanjem Vlade nacionalnog jedinstva, koja bi jedina bila u poziciji da očuva jedinstvo i teritorijalni integritet Libije, njen suverenitet i jedinstvo njenog naroda i zbog toga imala legitimitet da se zajedničkim snagama uhvati u koštac sa terorizmom i izazovima poput izgradnje države i njenih institucija kao i zadovoljavanju društveno-ekonomskih potreba stanovništva te bratske susedne zemlje.
Alžir ovim povodom izjavljuje svoje saučešće libijskom narodu i porodicama žrtava i izražava svoju duboku solidarnost sa Libijom koja se našla pred ovim novim izazovom.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés