Alžir-Srbija : potpisivanje dva Memoranduma o razumevanju, jednog Protokola i jednog programa o saradnji

 

18. maj 2016. Vesti Video

Dva Memoranduma o razumevanju, jednog Protokola i jednog programa o saradnji između Alžira i Srbije potpisani su u utorak u prestonici Alžiru u okviru državne posete u kojoj Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić boravi u Alžiru.

Program saradnje u oblasti kulture za godine 2016-2018 potpisali su ministar kulture Azedin Mihubi i ministar privrede Srbije, Željko Sertić.

Kada je reč o Protokolu o saradnji Alžirske Nacionalne Biblioteke i Narodne Biblioteke Srbije, njega su potpisali Generalni direktor Alžirske Nacionalne Biblioteke Gana Jaser Arafat i Ambasador Srbije u Alžiru, Miroslav Šestović. .

Potpisana su i dva Memoranduma od kojih se prvi odnosi na saradnju u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija i saradnju između Nacionalne agencije za promociju i razvoj tehnoloških parkova (ANPT) i Naučno-tehnološkog parka Beograd (NTP).

Njega su potpisali Generalni direktor ANPT, Abdelhakim Abubakr Bensaula, et v.d. direktorka Naučno-tehnološkog parka Beograd, Gordana Danilović.

Drugi Memorandum o razumevanju je parafiran između Instituta za diplomatiju i međunarodne odnose (IDRI) Ministarstva spoljnih poslova  i Diplomatske akademijeMinistarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Njega su potpisali Generalna direktorka IDRI, Amina Mesdua i Ambasador Srbije u Alžiru.

Na ceremoniji potpisivanja kopresedavali su srpski Predsednik Tomislav Nikolić i premijer Abdelmalek Selal, u prisustvu državnog ministra, ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ramtana Lamamre i ministra saobraćaja Budžeme Talaia.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés