Grupa afričkih Ambasadora akreditovanih u Beogradu obeležila Dan Afrike

Grupa afričkih Ambasadora i otpravnika poslova proslavila je Dan Afrike, 25. maj, kojim se obeležava datum osnivanja Organizacije afričke unije 1963.

Tim povodom je u Palati Srbije priređen prijem kome su prisustvovali  Gđa Maja Gojković, Predsednica Narodne Skupštine, G.Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i Ministar spoljnih poslova, G.Zoran Đorđević, Ministar odbrane, diplomatski kor akreditovan u Srbiji, političke ličnosti i verski dostojanstvenici, članovi afričke zajednice koji žive u Srbiji i mnogobrojni prijatelji Afrike.

JA 2017 2

U svom obraćanju, doajen Afričke grupe, ambasador Libije istakao je volju afričkih zemalja da zajednički odgovore na izazove razvoja, mira i stabilnosti. U ime Afričke grupe, izrazio je zadovoljstvo kvalitetom odnosa između Srbije i afričkih zemalja.

G.Ivica Dačić je sa svoje strane, ponovio rešenost Srbije da dodatno učvrsti veze sa afričkim zemljama, podsetivši pritom na angažovanje srpskih vojnih jedinica u okviru mirovnih operacija u Africi.

Podsetio je i na odluku Vlade Srbije da zvanično ustanovi Dan prjateljstva sa Afrikom, koji će se svake godine obeležavati 25.maja.

 

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés