U Beogradu obeležena 15.godišnjica Društva prijatelja Alžira

Beograd, 28 oktobar : Ambasador Alžira u Beogradu, Abdelhamid Šebšub (Abdelhamid Chebchoub) priredio je juče, u zgradi ambasadi, prijem povodom obeležavanja 15. godišnjice osnivanja Društva prijatelja Alžira, kome su prisustvovali g.Zoran Đorđević, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, g.Marko Jelić predsednik Udruženja i brojni prijatelji Alžira, u prvom redu diplomate koje su svojevremeno službovale u Alžiru i predstavnici srpskih preduzeća koja rade u Alžiru.

G.Šebšub je tom prilikom, podsetio da su prijateljske veze između Srbije i Alžira satkane tokom rata za nacionalno oslobođenje kao plod solidarnosti  koju je bivša Jugoslavija pokazala za borbu alžirskog naroda za nezavisnost.

Pozdravio je inicijativu osnivača Društva prijatelja Alžira i pozvao prisutne da upute svoje misli Stevanu Labudoviću, snimatelju Alžirske Revolucije i jednom od osnivača Društva, koji se nalazi na bolničkom lečenju.

Društvu je odao priznanje na trudu koji  ulaže na očuvanju tog prijateljstva organizovanjem kulturnih događaja i drugih akcija koje imaju za cilj zbližavanje alžirskog i srpskog naroda i uverio ga u podršku Ambasade.

Pošto je Ambasadoru zahvalio na stalnoj podršci koju pruža Društvu, Marko Jelić, Predsednik Društva izneo je u kratkim crtama, programske akrivnosti koje su planirane za 2018.godinu.

Na kraju ceremonije, g.Šebšub je Marku Jeliću, predsedniku Društva i Draginji Vlk, generalnoj sekretarki uručio zahvalnice za njihov rad.

Osnovano 2002. Društvo prijatelja Alžira okuplja ličnosti koje su podržale Alžir u borbi za nacionalno oslobođenje (novinari, filmski stvaraoci, pisci,…), diplomate koje su službovale u Alžiru kao i srpske privrednike koji poslovno sarađuju sa Alžirom. Pojedince, a među njima i Stevana Labudovića, Predsednik Abdelaziz Buteflika (Abdelaziz Bouteflika ) je odlikovao za njihovu podršku Alžiru tokom oslobodilačkog rata.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés