G. Mesahel se susreo sa Rasimom Ljajićem i Zoranom Đorđevićem

G. Mesahel je razgovarao i sa Potpredsednikom Vlade, Ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.

Teme razgovora su se prevashodno odnosile na bilateralne odnose i povećanje obima trgovinske razmene između Alžira i Srbije. U tom cilju, strane su se saglasile da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se identifikovale perspektivne oblasti za saradnju koje bi doprinele povećanju obima trgovinske razmene i investicionih tokova između dve zemlje koji su za sada, na nižem nivou od značajnih potencijala koje imaju i Alžir i Srbija.

Gospoda Mesahel i Ljajic razgovarali su i o pitanjima vezanim za pravni okvir potreban za odvijanje privredne saradnje između dve zemlje, izrazivši podjednaku volju da se proces usaglašavanja sporazuma ubrza i da se oni potpišu na narednom zasedanju Mešovitog komiteta koji će se uskoro održati u Alžiru.

Tokom posete, g.Mesahel je razgovarao i sa Zoranom Đorđevićem  Ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja .

Teme razgovora su se prvenstveno odnosile na puteve i načine za unapređenje saradnje između Alžira i Srbije u oblastima socijalne zaštite, prevashodno uspostavljanjem pravnog okvira za ovu saradnju.

Dva Ministra su takođe ponovila i rešenost obe zemlje da očuvaju zajedničko istorijsko nasleđe koje Alžir i Srbija dele i da među omladinom obe zemlje promovišu vrednosti prijateljstva i solidarnosti sadržane u tom nasleđu koje datira iz vremena borbe za nacionalno oslobođenje.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés