G. Mesahel se u Beogradu susreo i sa članovima alžirske zajednice i prijateljima Alžira

Na marginama posete Beogradu, Ministar spoljnih poslova Abdelkader Mesahel sastao se sa članovima alžirske zajednice u Srbiji kao i sa članovima Društva prijatelja Alžira.

Ovaj susret, koji su članovi alžirske zajednice pozdravili sa velikim uvažavanjem, pružio je priliku da se ministar upozna sa očekivanjima  zajednice i njenim problemima.

G.Mesahel je ovom prilikom istakao da u je u skladu sa uputstvima Predsednika Republike Abdelaziza Buteflike, alžirska zajednica u inostranstvu postavljena u centar pažnje Vlade kako bi se Vlada bavila rešavanjem njihovih problema i obezbedila im konzularne usluge na visini njihovih očekivanja.

U tom kontekstu, obavestio je članove alžirske zajednice u Srbiji, o odlukama koje je Predsednik Republike  doneo u pogledu nacionalne zajednice u inostranstvu a koje su za nju veoma važna tekovina.

Članovi alžirske zajednice su sa svoje strane istakli svoju povezanost sa domovinom kao i rešenost da učvršćuju veze prijateljstva između alžirskog i srpskog naroda koji dele zajedničko istorijsko nasleđe.

G. Mesahel je pozdravio i članove Društva prijatelja Alžira kao i aktivnosti koje sprovodi to društvo, kojim predsedava g.Marko Jelić koji je sa svoje strane zahvalio na inicijativi da se ovakav susret upriliči i izrazio svoju rešenost kao i rešenost članova Društva da kroz svoje aktivnosti nastave da se zalažu za jačanje alžirsko-srpskog prijateljstva u prilog saradnji između dve zemlje.

Susretu su prisustvovali i g.Zoran Đorđević, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i gđa Jadranka Jovanović, narodna poslanica i članica parlamentarne grupe alžirsko-srpskog prijateljstva.

 

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés