Mesahela primio Predsednik Vučić

Ministra spoljnih poslova Abdelkadera Mesahela (Abdelkader Messahel), koji je boravio u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, primio je Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kome je Ministar tom prilikom preneo poruku prijateljstva i uvažavanja Predsednika Republike Abdelaziza Buteflike   (Abdelaziz Bouteflika), kaže se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Predsednik Vučić je izrazio svoje divljenje za Predsednika Republike Abdelaziza Butefliku, istakavši poštovanje koje on uživa u Srbiji, u narodu Srbije i među svim slobodarskim narodima širom sveta.

G. Mesahel je sa Predsednikom Vučićem razgovarao o stanju bilateralnih odnosa kao i o putevima i načinima da je oni dodatno učvrste. Stim u vezi, Predsednik Vučić je ponovio volju Srbije na najvišem nivou, da se saradnji sa Alžirom da novi impuls.

Ministar Abdelkader Mesahel je sa svoje strane, izjavio da je i njegova poseta Srbiji izraz te iste rešenosti da se alžirsko-srpskim odnosima vrati njihova strateška dimenzija, nadahnuta istorijskim vezama između dve zemlje.

Predsednik Vučić je zamolio Ministra Mesahela da gospodinu Predsedniku Republike Abdelazizu Butefliki prenese njegova osećanja prijateljstva i uvažavanja, a alžirskom narodu, želje za napretkom i blagostanjem.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés