Predsednik Narodne Nacionalne Skupštine primio Ambasadora Srbije u Alžiru

Predsednik Narodne Nacionalne Skupštine g.Muad Bušareb (Mouad Bouchareb)  primio je u audijenciju 21.januara 2019. Ambasadora Srbije u Alžiru g.Aleksandra Jankovića.

Predsednik Narodne Nacionalne Skupštine je ovom prilikom pozdravio « istorijske veze » koje povezuju Alžir i Srbiju i u tom pogledu istakao je «dinamiku » koja karakteriše te odnose, posebno posle posete bivšeg Predsednika Srbije, Tomislava Nikolića Alžiru 2016. godine a tokom koje je Predsednik Republike Abdelaziz Buteflika ( Abdelaziz Bouteflika) odlikovan najvećim ordenom Republike Srbije « za uložene napore u razvijanju odnosa prijateljstva između Alžira i Srbije ».

Ovom prilikom, g.Bušareb je oživeo sećanja na Stevana Labudovića, srpskog snimatelja koji je u makiji zabeližio rat za nacionalno oslobođenje.

Predsednik Narodne Nacionalne Skupštine je pozvao na dalji razvoj bilateralne saradnje « kako bi se ona proširila na sve oblasti, a posebno na privredu, tehnologiju, kulturu i sport ».

G.Bušareb je potvrdio « rešenost Alžira da postupa u skladu sa Rezolucijama Ujedinjenih Nacija (ONU) koje su u skladu sa temeljnim principima njegove spoljne politike, zasnovane na poštovanju naroda na samoopredeljenje, traženje rešenja za sukobe miroljubivim putem kao i poštovanje suvereniteta država i nemešanje u njihove unutrašnje stvari».

U tom kontekstu, podsetio je na ulogu Alžira u « borbi protiv terorizma i naporima koje ulaže kako bi presušili izvori njegovog finansiranja i to kroz zabranu plaćanja otkupa i borbu protiv pranja novca ».

Srpski diplomata je, sa svoje strane, pozvao na « razvijanje i produbljivanje bilateralnih odnosa kao i na unapređivanje saradnje u raznim oblastima, a posebno parlamentarne saradnje ».

G.Janković je iskoristio priliku da g.Bušarebu uruči poziv koji mu je uputila njegova koleginica iz Srbije, gđa Maja Gojković, i u kome ga poziva da poseti Srbiju.

 

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés