General major, v.d. Načelnika Genralštaba Narodne Nacionalne Armije (ANP) Said Šanegrija (Saïd Chanegriha) u poseti Moskvi

Na poziv Generala Armije Sergeja Kužugetoviča Šojgua, Ministra odbrane Ruske federacije, General major, v.d. Načelnika Genralštaba Narodne Nacionalne Armije  (ANP) Said Šanegrija (Saïd Chanegriha) boravio je u zvaničnoj poseti Moskvi 23. i 24. juna gde je učestvovao na zvaničnoj proslavi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. 

Tokom posete, General majora Saida Šanegriju primio je general pukovnik Fomin Aleksandar Faslivič, zamenik ministra odbrane Rusije, kome je on tom prilikom predao pismo koje je Predsednik Republike, Vrhovni komandant oružanih snaga, Ministar Nacionalne odbrane  Abdelmadžid Tebun (Abdelmadjid Tebboune) uputio svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu.

Tokom susreta održanom u sedištu ruskog Ministarstva odbrane, dve strane su razgovarale « o stimulativnim načinima za unapređenje bilateralne saradnje između dve vojske i dve zemlje, kao i za razvoj vojne saradnje kroz razmenu iskustava. A tu saradnju alžirske i ruske vojske, obe strane visoko cene s obzirom na njen ogroman značaj “, navodi isti izvor.

Ruski zamenik Ministra odbrane potvrdio je sa svoje strane, da njegova zemlja « neprekidno radi na razvoju odnosa sa Alžirom, veoma važnim strateškim partnerom i to, u interesu dve zemlje, dve vojske i dva naroda ».

General major Said Šanegrija ukazao je « na dubinu odnosa između dve zemlje i dve vojske koji datiraju još iz vremena Slavne oslobodilačke Revolucije ».

Članovi alžirske delegacije koji su bili u pratnji General majora Šanegrije i visoki savetnici ruskog Ministarstva odbrane, prisustvovali su ovom susretu. 

Na marginama susreta i u čast visoko uvaženog učešća alžirske delegacije na zvaničnim događajima u čast obeležavanja 75. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945, « proslave koja ima veliki značaj za ruski narod i Vladu i koja je organizovana u posebnim okolnostima », General pukovnik Faslivič uručio je General majoru Šanegriji medalju 75.godišnjice pobede nad fašizmom « kao simbol značaja koji se pridaje odnosima dve zemlje i dve vojske ».

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés