Referendum o nacrtu revizije Ustava – Poruka Ambasadora članovima alžirske zajednice

Dragi sunarodnici,

1.novembra Alžir proslavlja 66.godišnjicu početka slavne borbe za nacionalno oslobođenje. Ovaj datum, na koji se poklanjamo senima naših hrabrih boraca, Šuhada,  je dan uskrsnuća alžirske nacije, koje je usledilo posle duge kolonijalne noći.

Ove 2020. godine, alžirski narod je pozvan da 1.novembra ponovo da svoj beleg istoriji zemlje, opredeljujući se o nacrtu teksta revizije Ustava, teksta  od temeljne važnosti za budući rad naših institucija, čiji  se principi i ciljevi  crpu kako iz hiljadugodišnje istorije naše zemlje, tako i iz legitimnih i jasno izraženih zahteva naroda.

U nacrtu, koji će vam biti predočen 1.novembra 2020. nalazi se niz dubokih promena u organizaciji naših institucija, čime treba da se obezbedi delotvorno razdvajanje vlasti, jačanje pojedinačnih i kolektivnih sloboda i skladno, demokratično i transparentno funkcionisanje državnih struktura koje isključivo treba da služe građanima i opštem interesu.   

Dragi sunarodnici,

Znam koliko ste vezani za vašu zemlju i, svakodnevno sam svedok interesovanja koje pokazujete za njen društveni, ekonomski i politički napredak. Takođe mi je znana i vaša volja da uprkos razdaljini, učestvujete u životu zemlje.

Referendum o nacrtu revizije Ustava, koji će biti sproveden 31.oktobra i 1.novembra 2020. na biračkom mestu Beograd, pruža vam mogućnost da izrazite vaše stav i da učestvujete u događaju od nacionalne važnosti, koji treba da učvrsti demokratski karakter naših institucija, unapredi pravdu i jednakost i ojača socijalnu koheziju u našoj domovini.  

Ambasador

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés