Predsednik Republike Srbije doputovao u Alžir

Alžir, APS: 17.maj 2016:  Predsednik Republike Srbije G.Tomislav Nikolić započeo je u ponedeljak posle podne, trodnevnu državnu posetu Alžiru na poziv Predsednika Republike, G. Abdelaziza Buteflike (Abdelaziz Bouteflika).

Po dolasku na međunarodni aerodrom Huari Bumedijen, G. Nikolića dočekao je Predsednik Saveta Nacije,  Abdelkader Bensalah, državni Ministar, Ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ramtan Lamamra i članovi Vlade.

« Ova prva poseta jednog srpskog Predsednika Alžiru biće prilika da dva državnika razmene mišljenja o širokom spektru međunarodnih i regionalnih pitanja od zajedničkog interesa » kaže se u saopštenju Predsedništva Republike.

Boravak Predsednika Nikolića u Alžiru pružiće i priliku da dve strane razmotre « puteve i načine za širenje i produbljivanje tradicionalne bilateralne saradnje kao i da istraže mogućnosti za dalji razvoj partnerstava koja počinju da se uspostavljaju između alžirskih i srpskih privrednika ».

Srpski Predsednik se poklonio senima boraca palih u ratu za nacionalno oslobođenje 

ALŽIR- Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolic poklonio se u ponedeljak posle podne, na groblju El-Alia (u prestonici Alžiru) senima boraca palih u ratu za nacionalno oslobođenje  .

U pratnji predsednika Saveta Nacije, Abdelkdera Bensalaha i članova Vlade, Predsednik Srbije je položio venac na spomen ploču i minutom ćutanja odao poštu borcima palim u narodno-oslobodliačkom ratu.

Srpski Predsednik je neposredno pre toga započeo trodnevnu državnu posetu Alžiru na poziv Predsednika Republike, Abdelaziza Buteflike.

Predsednik Nikolić se poklonio senima srpskih vojnika

ALŽIR- Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić koji se nalazi u državnoj poseti Alžiru poklonio se u ponedeljak posle podne, na hrišćanskom groblju Deli Brahim (Dély Brahim) senima srpskih vojnika koji su izgubili živote u Prvom svetskom ratu.

U pratnji predsednika Saveta Nacije, Abdelkdera Bensalaha srpski Predsednik je položio venac na spomenik srpskim borcima i minutom ćutanja odao im poštu.

Predsednik Nikolic je tog dana nešto ranije započeo trodnevnu državnu posetu Alžiru na poziv Predsednika Republike, Abdelaziza Buteflike.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés