Ambasador Alžira na konferenciji o Savremenoj umetnosti u Africi u kontekstu Kovida-19

Povodom Dana Afrike, Ambasador Alžira u Beogradu, Njegova Ekselencija Abdelhamid Šebšub (Abdelhamid Chebchoub) učestvovao je na video konferenciji na temu „ Savremena umetnost u Africi u vreme pandemije“ koju su organizovali Muzej afričke umetnosti u Beogradu, Skupština grada Beograda a uz podršku Color Media Communications.
Konferenciju je otvorila gđa Maja Gojković, prva potpredsednica Vlade, Ministarka kulture i informisanja.
Govoreći o kulturnim aktivnostima u Alžiru u vreme pandemije Kovida-19, gospodin Abdelhamid Šebšub (Abdelhamid Chebchoub) je ukazao da kulturna dešavanja u Alžiru nisu prestala uprkos pandemiji. Kao ilustraciju, naveo je održavanje brojnih izložbi, kao što je na primer izložba „Žensko stvaralaštvo“ organizovana povodom Međunarodnog Dana žena, 8.marta, zatim 14.Festival profesionalnih pozorišta, otvaranje Međunarodne akademije za muziku i ples…
Izrazio je takođe svoje zadovoljstvo otvaranjem u Alžiru, marta 2021. druge kolektivne izložbe slika o Srbiji, čiji su autori alžirski slikari, pod nazivom „Srbija viđena očima alžirskih umetnika“.
Govoreći o kulturnim aktivnostima na afričkom kontinentu, Ambasador je istakao značaj koji afričke zemlje pridaju sektoru kulture, podsećajući da je 34.Samit Afričke Unije, koji je održan februara meseca u Adis Abebi, izabrao za ovogodišnju temu „Godina umetnosti, kulture i nasleđa“ i najavio s tim u vezi, da će uskoro, u gradu Alžiru, sedištu budućeg Velikog muzeja Afrike, biti otvorena kontinentalna izložba.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés