PREMIJER PREDSEDAVA CEREMONIJOM PUŠTANJA U RAD PORTALA ARAPSKOG SAMITA

Premijer, g. Aimen Benadberahman (Aïmene Benabderrahmane) predsedavao je 04.jula u Alžiru, ceremonijom puštanja u rad elektronskog portala arapskog samita, koji će biti oržan u gradu Alžiru, 01. i 02.novembre 2022. Portal je dostupan na sledećoj web adresi.

WWW.ARABSUMMIT2022.DZ

Ceremonija je upriličena u sedištu Ministarstva spoljnih poslova, u prisustvu Ministra spoljnih poslova i nacionalne zajednice u inostranstvu, g. Ramtana Lamamre (Ramtane Lamamra).

U svom obraćanju gospodin Benabderahman je istakao da je puštanje u rad ovog elektronskog portala, u povečerje nacionalnog praznika nezavisnosti, „deo istorijske simbolike 05.jula, našim srcima toliko dragog datuma, posebno što ove godine sa velikim ponosom proslavljamo šezdesetu godišnjicu nacionalne nezavisnosti“.

Premijer je naveo da je pokretanje ovog portala, uporedo sa proslavom šezdesete godišnjice nezavisnosti, a kao uvod u naredni arapski samit,  koji je zakazan na nezaboravni datum izbijanja slavne nacionalne revolucije, „ima posebnu simboliku, u tom smislu što su ovo dve prekretnice u našoj slavnoj istoriji, zbog kojih smo posebno ponesni što pripadamo našoj dragoj otadžbini, koja će na svojoj plemenitoj zemlji dočekati našu braću Arape na Samitu, na kome Predsednik Republike g. Abdelmadžid Tebun (Abdelmadjid Tebboune) želi da okupi i ujedini arapske redove i tako ojača zajedničku arapsku akciju“.

Comments are closed.

Copyright Ambassade d'Algérie en Serbie 2015 • Tous droits réservés